Ystävänpäivä

Ystävänpäivä on vuosittainen juhlapäivä, jota vietetään helmikuun 14. päivänä. Se on päivä, jolloin ihmiset ympäri maailmaa osoittavat kiintymystään ja välittämistään läheisilleen ja ystävilleen. Tämä juhla juontaa juurensa antiikin Roomasta ja on kasvanut merkittäväksi päiväksi, joka tuo iloa ja lämpöä monien elämään. Ystävänpäivälahjat ovat olennainen osa tätä juhlaa.

etusivu-leijuvat_lahjapaketit
Rose petals on the table

Ystävänpäivän historia

Ystävänpäivän historia juontaa juurensa Rooman keisari Claudius II:n hallintokaudelle 200-luvulla. Tarinan mukaan Claudius kielsi sotilaansa menemästä naimisiin uskoen, että naimattomat miehet olivat parempia sotilaita. Kuitenkin pyhä Valentinus, rohkea pappi, päätti uhmata keisarin määräystä ja vihki salaa rakastuneita pareja. Valentinuksesta tuli sankari, mutta hän joutui lopulta vangituksi ja mestatuksi.

Valentinuksen päivän romanttiseen rakkauteen liittyvillä tavoilla ja uskomuksilla on pitkä historia etenkin Englannissa ja Ranskassa, jossa vietettiin 1300-luvulla ystävänpäivän juhlia. Viralliseksi juhlapäiväksi Valentinuksen päivä julistettiin Englannissa vuonna 1537. 

1800-luvun alussa Valentinuksen perinne siirtyi Atlantin yli Yhdysvaltoihin. Siitä kasvoi nopeasti suuri kansanjuhla kortteineen ja lahjoineen. Samaan aikaan päivän vietto oli jo unohtunut monissa Euroopan maissa. Nykyisin ystävänpäivää vietetään yleisemmin ystävien muistamisen, ei vain rakastavaisten, juhlapäivänä.

Onni-Lahja

Alk. 19,90 €

Onni-lahjakortti on helppo ja edullinen tapa antaa lahja jonka lahjansaaja voi valita itse. Esim. Finnkino Superlippu, BookBeat äänikirjapalvelu tai NoHo ravintolalahjakortti.

Lempi-Lahja

Alk. 59,90 €

Lempi-lahjakortti sisältää n. 30 tarkkaan valittua lahjavaihtoehtoa. Valikoimassa mukana mm. suosituimpia palveluita ja tavaralahjoja. Erinomainen valinta esim. syntymäpäivä- tai häälahjaksi.

Arvo-Lahja

Alk. 99,90 €

Arvo-lahjakortin upeassa lahjavalikoimassa mm. Polar sykesensori ja TinyLux lihashuoltovasara. Lahjansaaja voi valita haluamansa lahjan kotiin toimitettuna.

Ystävänpäivälahjat

Ystävänpäivälahjat ovat tapa ilmaista tunteitamme ja kiitollisuuttamme ystävillemme ja rakkaillemme. Lahjat voivat olla suuria tai pieniä, mutta niiden tarkoitus on aina sama – tuoda iloa ja lämpöä vastaanottajalle.

Tässä muutamia ideoita ystävänpäivälahjoiksi:

  1. Kukkakimppu: Kukat ovat klassinen ja kaunis tapa ilmaista tunteita. Voit valita kukkia, jotka symboloivat rakkautta, kuten punaisia ruusuja, tai valita ystäväsi suosikkikukkia.
  2. Suklaa: Suklaa on herkullinen ja romanttinen lahja. Voit valita laatikon suklaakonvehteja tai suklaakakun, joka sulattaa sydämet.
  3. Käsintehty kortti: Itsetehty kortti, jossa on henkilökohtainen viesti, on aina koskettava lahja. Voit lisätä siihen omia piirustuksiasi tai valokuvia, jotka muistuttavat yhteisistä hetkistä.
  4. Korut: Kauniit korut, kuten kaulakoru, rannekoru tai sormus, voivat olla ikimuistoinen lahja. Valitse koru, joka sopii vastaanottajan tyyliin ja makuun.
  5. Yhteinen aika: Lahja ei aina tarvitse olla fyysinen esine. Voit tarjota ystävällesi lahjaksi yhteisen illallisen, elokuvailtaman tai päivän ulkona.
  6. Kirja tai musiikki: Jos ystäväsi nauttii lukemisesta tai musiikista, voit valita hänelle kirjan tai musiikkialbumin, joka sopii hänen mieltymyksiinsä.
  7. Lahjakortti: Jos et ole varma ystävän mieltymyksistä, anna hänen itse valita haluamansa lahja. Personoitavalla lahjakortilla yhdistät helposti ystävänpäiväkortin ja konkreettisen lahjan.

Näin Lahjakaupan -lahjat toimivat

Lahjanantajalle helppo ja nopea tapa tehdä unohtumaton vaikutus

Valitse sopiva lahjakortti

Valitse sopiva lahjakortti valikoimastamme. Voit myös valita montako lahjaa kortilla voi lunastaa.

Muokkaa lahjakortti

Voit käyttää valmista lahjakorttipohjaa tai tehdä täysin oman näköisen kortin. Korttiin saa halutun tekstin ja kuvan.

Kortin toimitus

Kortti voidaan toimittaa suoraan lahjansaajan sähköpostiin tai voit tilata sen omaan sähköpostiisi. Voit myös ajastaa kortin lähetyksen haluamaasi ajankohtaan.