Äitienpäiväperinteet ja lahjat: Rakkauden juhla äideille

Äitienpäivä on erityinen päivä, jolloin vietämme juhlaa äitiemme kunniaksi ja ilmaisemme kiitollisuuttamme heitä kohtaan. Tämä juhla on vakiinnuttanut paikkansa kalenterissamme ympäri maailmaa, ja se tarjoaa tilaisuuden juhlistaa äitirakkautta ja kaikkea sitä, mitä äidit tekevät meidän hyväksemme. Äitienpäiväperinteet ja lahjat ovat keskeinen osa tätä juhlaa.

etusivu-leijuvat_lahjapaketit
Äitienpäivä-lahjakortti-kukat

Perinteen juuret

Äitienpäivän historia juontaa juurensa antiikin aikaan, kun eri kulttuureissa oli tapana juhlia äitiä jollain tavalla. Kuitenkin moderni äitienpäivä, kuten sen tunnemme tänään, sai alkunsa 1900-luvun alussa Yhdysvalloissa Anna Jarvisin ansiosta. Hän halusi luoda päivän, jolloin äitejä muistettaisiin ja kiitettäisiin heidän uhrauksistaan ja rakkaudestaan. Äitienpäivä sai virallisen aseman Yhdysvalloissa vuonna 1914, ja siitä lähtien monet muut maat ovat omaksuneet tämän ihanan juhlan. Päivän paikka kalenterissa vaihtelee, mutta useimmissa länsimaissa kuten Suomessa se on toukokuun toinen sunnuntai.

Perinteiset juhlamenoja

Vaikka äitienpäivä on juhla, jota vietetään eri tavoin eri puolilla maailmaa, on olemassa joitakin yleisiä perinteitä, joita monet noudattavat. Yksi tärkeimmistä perinteistä on äidin hemmotteleminen. Tämä voi tarkoittaa aamiaista sängyssä, kukkien antamista, äitienpäiväkorttien kirjoittamista tai päivällisen valmistamista äidille. Toisinaan äidit myös saavat vapaapäivän kotitöistä ja voivat rentoutua ja nauttia päivästään.

Arvo-Lahja

Alk. 99,90 €

Arvo-lahjakortin upeassa lahjavalikoimassa mm. Polar sykesensori ja TinyLux lihashuoltovasara. Lahjansaaja voi valita haluamansa lahjan kotiin toimitettuna.

Lempi-Lahja

Alk. 59,90 €

Lempi-lahjakortti sisältää n. 30 tarkkaan valittua lahjavaihtoehtoa. Valikoimassa mukana mm. suosituimpia palveluita ja tavaralahjoja. Erinomainen valinta esim. syntymäpäivä- tai häälahjaksi.

Onni-Lahja

Alk. 19,90 €

Onni-lahjakortti on helppo ja edullinen tapa antaa lahja jonka lahjansaaja voi valita itse. Esim. Finnkino Superlippu, BookBeat äänikirjapalvelu tai NoHo ravintolalahjakortti.

Lahjojen merkitys

Lahjat ovat olennainen osa äitienpäivää. Ne ovat tapa ilmaista rakkautta ja kiitollisuutta äidille. Lahjojen valinnassa kannattaa ottaa huomioon äidin mieltymykset ja kiinnostuksen kohteet. Tässä muutamia ideoita äitienpäivälahjoiksi:

  1. Kukkakimppu: Kukat ovat perinteinen ja kaunis tapa ilmaista kiitollisuutta. Voit valita äidillesi hänen suosikkikukkiaan tai valita värikkään sekoituksen, joka piristää hänen päiväänsä.
  2. Korut: Kauniit korut, kuten kaulakoru tai korvakorut, voivat olla unohtumaton lahja. Valitse koru, joka sopii äidin tyyliin ja makuun.
  3. Hemmotteleva spa-päivä: Anna äidillesi mahdollisuus rentoutua ja hemmotella itseään spa-päivän avulla. Hieronta, kasvohoito tai kylpylälahjakortti voivat olla täydellisiä valintoja.
  4. Kirja: Jos äiti nauttii lukemisesta, hanki hänelle kirja hänen suosikkikirjailijaltaan tai kiinnostavalta aihealueelta.
  5. Itse tehty lahja: Henkilökohtainen kosketus on aina arvostettu. Voit valmistaa äidille itse tehdyn kortin, leipoa hänen suosikkikakunsa tai luoda käsityön, joka on tehty rakkaudella.
  6. Valokuva-albumi: Kokoelma perheen valokuvia voi olla liikuttava lahja. Voit järjestää kuvat kauniiseen albumiin ja lisätä muistoja vuosien varrelta.
  7. Lahjakortti: Anna äidin itse valita haluamansa lahja, personoitavalla lahjakortilla yhdistät kivasti äitienpäiväkortin ja konkreettisen lahjan.

Näin Lahjakaupan -lahjat toimivat

Lahjanantajalle helppo ja nopea tapa tehdä unohtumaton vaikutus

Valitse sopiva lahjakortti

Valitse sopiva lahjakortti valikoimastamme. Voit myös valita montako lahjaa kortilla voi lunastaa.

Muokkaa lahjakortti

Voit käyttää valmista lahjakorttipohjaa tai tehdä täysin oman näköisen kortin. Korttiin saa halutun tekstin ja kuvan.

Kortin toimitus

Kortti voidaan toimittaa suoraan lahjansaajan sähköpostiin tai voit tilata sen omaan sähköpostiisi. Voit myös ajastaa kortin lähetyksen haluamaasi ajankohtaan.