Nimipäivä: Historia ja lahjanantamisen perinne

Nimipäivä on juhla, joka on kautta aikojen ollut osa monien kulttuurien perinnettä. Se liittyy henkilön nimeen ja juhlistaa samalla pyhimystä tai muuta historiallista hahmoa, joka on antanut nimelle sen erityisen merkityksen. Nykyisin nimipäiväjuhlan sijaan on tavanomaisempaa muistaa nimipäiväsankaria pienellä lahjalla tai onnittelulla.

etusivu-leijuvat_lahjapaketit
Calendar_-_British_Library_Add_MS_42131_f3r

Nimipäivän historia

Nimipäivän historia juontaa juurensa varhaisiin kristillisiin aikoihin. Alun perin pyhimysten muistopäivät olivat keskeisiä päiviä kristillisessä kalenterissa ja näiden pyhimysten mukaan nimettyjä henkilöitä juhlistettiin samana päivänä. Tämä perinne levisi eri kulttuureihin ja loi pohjan nimipäiväjuhlalle.

Kristinuskon leviämisen myötä nimipäivät alkoivat saada vahvemman aseman monissa yhteisöissä. Nimipäiväjuhla oli tapa juhlistaa nimen haltijaa ja pyhimystä, johon nimi liittyi. Nimipäivät olivat usein yhtä tärkeitä kuin syntymäpäivät ja ne saattoivat olla suuria perhejuhlia ja yhteisötapahtumia. Erityisesti Euroopassa nimipäivät ovat säilyneet perinteenä vuosisatojen ajan, vaikka niiden merkitys ja suosio voivat vaihdella eri maissa.

Lahjanantamisen perinne ja nykyaika

Lahjojen antaminen nimipäivänä liittyy läheisesti nimipäiväjuhlan yhteisölliseen ja juhlavaan luonteeseen. Lahjan antaminen oli ja on edelleen tapa osoittaa arvostusta ja kiintymystä nimipäivää viettävää henkilöä kohtaan. Lahja voi olla merkki ystävyydestä, rakkaudesta tai kunnioituksesta.

Historiallisesti nimipäivälahjat saattoivat vaihdella suuresti. Ne voivat olla käsintehtyjä esineitä, ruokaa tai muita arvokkaita tavaroita. Lahjan antaminen oli tapa näyttää, että toinen henkilö on tärkeä ja ansaitsee erityistä huomiota juuri tänä päivänä. Lahjojen antaminen oli myös keino vahvistaa yhteisöjen sidoksia ja lujittaa suhteita perheiden ja ystävien kesken.

Nykypäivänä lahjan antaminen nimipäivänä on edelleen vahva perinne monissa kulttuureissa. Lahja voi olla mitä tahansa pienistä huomionosoituksista suurempiin lahjoihin. Se voi olla fyysinen esine, kukkakimppu, lahjakortti, nimipäiväkortti tai vain yksinkertainen viesti ja onnittelut. Lahjan antaminen liittyy edelleen haluun juhlistaa ja ilahduttaa nimipäivää viettävää henkilöä. Helppo tapa muistaa nimipäiväsankaria on esim. sähköinen lahjakortti, jonka viestin ja kuvan voi helposti personoida ja ajastaa saapumaan lahjansaajalle oikeana päivänä.

 

Onni-Lahja

Alk. 19,90 €

Onni-lahjakortti on helppo ja edullinen tapa antaa lahja jonka lahjansaaja voi valita itse. Esim. Finnkino Superlippu, BookBeat äänikirjapalvelu tai NoHo ravintolalahjakortti.

Lempi-Lahja

Alk. 59,90 €

Lempi-lahjakortti sisältää n. 30 tarkkaan valittua lahjavaihtoehtoa. Valikoimassa mukana mm. suosituimpia palveluita ja tavaralahjoja. Erinomainen valinta esim. syntymäpäivä- tai häälahjaksi.

Arvo-Lahja

Alk. 99,90 €

Arvo-lahjakortin upeassa lahjavalikoimassa mm. Polar sykesensori ja TinyLux lihashuoltovasara. Lahjansaaja voi valita haluamansa lahjan kotiin toimitettuna.

Näin Lahjakaupan -lahjat toimivat

Lahjanantajalle helppo ja nopea tapa tehdä unohtumaton vaikutus

Valitse sopiva lahjakortti

Valitse sopiva lahjakortti valikoimastamme. Voit myös valita montako lahjaa kortilla voi lunastaa.

Muokkaa lahjakortti

Voit käyttää valmista lahjakorttipohjaa tai tehdä täysin oman näköisen kortin. Korttiin saa halutun tekstin ja kuvan.

Kortin toimitus

Kortti voidaan toimittaa suoraan lahjansaajan sähköpostiin tai voit tilata sen omaan sähköpostiisi. Voit myös ajastaa kortin lähetyksen haluamaasi ajankohtaan.